Humentality

Waar talent van mensen telt

NL I EN

Sollicitatietraining in de regio Eindhoven


‘Solliciteren in de Nieuwe Tijd’

 

Omschrijving

Enige tientallen reacties op een vacature zijn op de arbeidsmarkt van vandaag eerder regel dan uitzondering. Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je er in de stortvloed aan sollicitaties wel uitspringt? Dat kan door een sollicitatie zo nauw mogelijk te laten aansluiten bij wat een werkgever echt nodig heeft. In de training leren deelnemers alles over solliciteren volgens de laatste trends.
De sollicitatietraining van Humentality duurt drie dagdelen. Aan bod komen onderwerpen zoals arbeidsmarkt- en vacatureanalyse, en hoe werkzoekenden hun motivatiebrief en cv zo samenstellen dat zij het verschil kunt maken. Daarnaast gaat de training uitgebreid in op het sollicitatiegesprek . Deelnemers krijgen de mogelijkheid een sollicitatiegesprek te oefenen, waarbij ze zichzelf op video kunnen terugzien.


Duur

Drie dagdelen van 4 uur


Dagdeel 1

Arbeidsmarkt- en vacatureanalyse, sollicitatiebrief en creatief CV

Dit dagdeel staat in het teken van een goede voorbereiding op sollicitaties. Deelnemers gaan zelf aan de slag met kansen op de arbeidsmarkt, vacatures, hun eigen CV en sollicitatiebrief. Aan het einde van dit dagdeel hebben ze een cv en een brief waar ze mee voor de dag kunt komen. Dit zijn de onderwerpen van dagdeel 1:

• arbeidsmarkt- en vacature analyse
• vacatureanalyse
• telefonisch informeren
• theorie brief en creatief CV
• maken en bespreken CV
• theorie sollicitatiebrief
• open sollicitatiebrief
• schrijven en bespreken sollicitatiebrief

 

Dagdeel 2

Het sollicitatiegesprek: presentatietechnieken, voorbereiding en het gesprek zelf

Wat doe je als je er met je sollicitatie voor gezorgd hebt dat je eruit springt als potentiële match en wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dit gesprek staat centraal in dagdeel 2. Als dit dagdeel erop zit, kunnen deelnemers met een gerust hart de uitdaging van een eerste kennismaking bij hun mogelijk nieuwe werkgever tegemoet treden.
Dit zijn de onderwerpen van dagdeel 2:

• de elevatorpitch
• voorbereiding op het sollicitatiegesprek
• het sollicitatiegesprek
o manieren van selecteren
o opbouw van een gesprek
o vragen die sollicitanten kunt verwachten
o omgaan met moeilijke vragen
• omgaan met afwijzingen

 

Dagdeel 3

Uw sollicitatiegesprek oefenen

Practice makes perfect. Wat geldt voor een perfect gepocheerd eitje, een onweerstaanbare smash op de tennisbaan of een hoge C in een zangstuk, geldt ook voor een goed sollicitatiegesprek: door het vaak te doen, word je er steeds beter in. Daarom gaan deelnemers op dagdeel 3 van de training Solliciteren 2.0 zelf aan de slag om te oefenen.
Daarbij kunnen ze zichzelf terugzien op video. Als het even kan, houden kandidaten hun oefengesprek met een externe wervings- en selectieprofessional: een persoon die de deelnemers ‘in het echt’ zouden kunnen ontmoeten aan de andere kant van de tafel tijdens een kennismaking bij een potentiële nieuwe werkgever.

 

Neem vrijblijvend contact op
Nieuwsgierig hoe de sollicitatietrainingen van Humentality medewerkers in uw organisatie kunnen helpen hun nieuwe baan dichterbij te brengen? Neem vrijblijvend contact op met Ellen van den Wittenboer: mail of bel via +31 6 511 39 478.