Humentality

Waar talent van mensen telt

NL I EN

Sollicitatietraining in de regio Eindhoven


‘Solliciteren in de Nieuwe Tijd’

 

Omschrijving

Enige tientallen reacties op een vacature zijn op de arbeidsmarkt van vandaag eerder regel dan uitzondering. Hoe zorg je ervoor dat in de stortvloed aan sollicitaties juist die van jou eruit springt? Dat kan door jouw sollicitatie zo nauw mogelijk te laten aansluiten bij wat een werkgever echt nodig heeft. In de training van Humentality leer je alles over solliciteren volgens de laatste trends.
De sollicitatietraining van Humentality bestaat uit drie dagdelen. Je komt alles te weten over arbeidsmarkt- en vacatureanalyse, en hoe je je motivatiebrief en CV dusdanig samenstelt dat je het verschil kunt maken. Daarnaast komt het sollicitatiegesprek ruimschoots aan bod. Je krijgt de gelegenheid een sollicitatiegesprek te oefenen, waarbij je jezelf op video kunt terugzien.


Duur

Drie dagdelen van 4 uur


Dagdeel 1

Arbeidsmarkt- & vacatureanalyse, sollicitatiebrief en creatief CV

Dit dagdeel staat in het teken van een goede voorbereiding op je sollicitatie. Je gaat zelf aan de slag met kansen op de arbeidsmarkt, vacatures, je eigen CV en sollicitatiebrief. Aan het einde van dit dagdeel heb je een CV en een brief waar je mee voor de dag kunt komen. Dit zijn de onderwerpen van dagdeel 1:
• Arbeidsmarkt- en vacature analyse
• Telefonisch informeren
• Theorie (open) sollicitatiebrief
• Creatief CV

 

Dagdeel 2

Jouw sollicitatiegesprek: presentatietechnieken, voorbereiding en het gesprek zelf

Je hebt met je sollicitatie de interesse gewekt van een mogelijke nieuwe werkgever en krijgt een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek staat centraal in dagdeel 2. Als dit erop zit, kun je met een gerust hart de uitdaging van een eerste kennismaking tegemoet treden. Dit zijn de onderwerpen van dagdeel 2:

• Je elevatorpitch
• Voorbereiding op het sollicitatiegesprek
• Het sollicitatiegesprek
o manieren van selecteren
o opbouw van een gesprek
o vragen die je kunt verwachten
o omgaan met moeilijke vragen
• Omgaan met afwijzingen

 

Dagdeel 3

Een sollicitatiegesprek oefenen

Practice makes perfect. Wat geldt voor een perfect gepocheerd eitje, een onweerstaanbare smash op de tennisbaan of een hoge C in een zangstuk, geldt ook voor een goed sollicitatiegesprek: door het vaak te doen, word je er steeds beter in. Daarom ga je tijdens dagdeel 3 van de training Solliciteren in de Nieuwe Tijd oefenen. Daarbij kunt je je gesprek terugzien op video. Als het even kan, houd je het oefengesprek met een externe wervings- en selectieprofessional: een persoon die je ‘in het echt’ zou kunnen ontmoeten aan de andere kant van de tafel bij een kennismaking bij een potentiële nieuwe werkgever.

 

Neem vrijblijvend contact op
Nieuwsgierig hoe de trainingen van Humentality jou kunnen helpen je nieuwe baan dichterbij te brengen? Neem vrijblijvend contact op met Ellen van den Wittenboer: mail of bel via +31 6 511 39 478.